4 things to doOther Health benefits

Fatique »
Depression »
Overweight »
Hypertension »
Heart Disease »
Diabetes »

EN     NL

Jan 2012: Good Results HCP TU Delft 2011

In 2011 the Delft University employees that participated in the Health Coach Program (HCP) obtained significant health improvements. The majority felt more fit at the end of the year than the year before, participants gained productivity in work and private life, and all objective health values have improved significantly after an average follow up time of nine months (like blood values and weight).

 

This project was initiated as a business project from the HR (Human Resource) department, with participation after selection by and under supervision of the company physicians. Given the apparent longer term health benefits, a scientific study of several health effects is in preparation.

 

Please find below the article from Saskia Bonger, published in the Delta (in Dutch), Jan 12th 2012. And a TEDx Video: http://www.youtube.com/watch?v=ukK-4UR3eRc about our own influence on our health (in English).

 

Gezondsheidscoach werkt

 

Het Health Coach programma van de TU Delft blijkt een succes. Deelnemers zijn gezonder dan voordat ze begonnen aan hun nieuwe levensstijl. Vandaar dat de universiteit het project uitbreidt.

 

101 Werknemers van de TU deden tijdens het eerste jaar mee aan het programma. 75 Procent voelde zich na afloop fitter, melden de begeleiders. Deelnemers hadden een lager cholesterolgehalte, een lagere bloeddruk, ze vielen af en verlaagden hun bloedsuiker. Een bijeffect was dat meer dan de helft van de rokers gestopt was of minder was gaan roken. Voordeel voor de TU is dat bijna de helft van de deelnemers na afloop zei productiever te zijn. En 90 procent zou deelname aanraden aan collega’s.

 

Het afgelopen jaar was het programma gericht op mensen die bij de bedrijfsarts liepen met aandoeningen als obesitas en hart- en vaatziekten. De komende jaren is het breder toegankelijk, meldt Luuk Simons, oprichter en directeur van het Health (e)Coach Program. “De doelgroep is iedereen die denkt: dit kan ik wel gebruiken.”

 

Van 2012-2015 is er jaarlijks plek voor tweehonderd deelnemers. Dit jaar start het programma op 23 en 24 januari. Daarna worden de werknemers een half jaar lang intensief begeleid door gezondheidscoaches, op het gebied van voeding, beweging en stressmanagement.

 

Het programma begint met een aantal workshops waarin de hoofdlijnen van gezond gedrag worden uitgelegd. Deelnemers kunnen vervolgens zelf bepalen in hoeverre ze opschuiven in de richting van dat gezonde gedrag. Ook vullen ze zelf in op welke wijze ze meer gaan bewegen. Ze kunnen hun voortgang nauwgezet bijhouden met een speciaal computerprogrammaatje en geregeld is er overleg met de coach. Na het eerste halve jaar moeten de deelnemers hun goede gedrag grotendeels zelf zien vast te houden. De afdeling Human Resources gaat de resultaten monitoren, om te bepalen of het programma de investering waard is.

 

http://www.delta.tudelft.nl/artikel/gezondsheidscoach-werkt/24394

 

http://www.delta.tudelft.nl/

 

Videos:

TEDx Video: http://www.youtube.com/watch?v=ukK-4UR3eRc

about our own influence on our health (in English).

 

News archive »

Member login


News


Gourmet cooking for vibrant health

Really healthy cooking can also be really tasty. Many Asians have cooked healthily for centuries.

Read more »


Disclaimer

Cancer Health Coach does not provide medical advice. We provide health information. Consult your care providers.