4 things to doOther Health benefits

Fatique »
Depression »
Overweight »
Hypertension »
Heart Disease »
Diabetes »

EN     NL

Jan 2011: Health Coach Program in AD Haagsche Courant

Summary:

On Monday 17 January, TU Delft is launching a scientific health program for its employees. The participants in this Health Coach Program will be intensively coached and monitored. The project is a cooperative venture between the university’s insurer OHRA/CZ and TU Delft, who are joint initiators of the program. A TU Delft pilot project in 2010 demonstrated that this type of program can considerably improve the health of those taking part.

 

Main tekst (in Dutch): Medewerkers TU gezonder

 

ALGEMEEN DAGBLAD/Haagsche Courant - DEN HAAG; 20 januari 2011, p. 3

 

Delft - Honderd medewerkers van de TU Delft gaan de komende maanden proberen hun gezondheid drastisch te verbeteren. Ze doen mee aan een intensief gezondheidsprogramma, waarin ze worden gecoacht en gemonitord. Uit een TU-pilotproject in 2010 is gebleken dat de gezondheid van deelnemers aanzienlijk kan verbeteren door dit soort programma s.

 

Het project komt voort uit een samenwerking tussen verzekeraar OHRA/CZ en de universiteit. ,,We richten ons vooral op het voorkomen, beheersen en terugdraaien van hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes type 2, legt initiatiefnemer Luuk Simons van de TU uit. Het Health Coach Programma duurt zes maanden en richt zich op vier zaken: voeding, beweging, stress management en het actief inzetten van sociale ondersteuning. Simons: ,,We beginnen met startworkshops, waarin we de deelnemers belangrijke basisinzichten geven over hun gezondheid. Ik laat de deelnemers een spectrum zien, lopend van heel ongezond tot heel gezond gedrag. Men moet vervolgens zelf bepalen hoe ver het redelijkerwijs mogelijk is, om op te schuiven in de richting van het gezonde gedrag.

 

Deelnemers kunnen hun vorderingen en ervaringen op gezondheidsgebied bijhouden op een persoonlijk dashboard. Aanvullend worden er aan het begin, halverwege en aan het eind fysieke metingen gedaan, bijvoorbeeld van bloeddruk en cholesterol, en vinden er gesprekken plaats met gezondheidscoaches en de bedrijfsarts.

 

Simons verwacht dat een groot deel van de deelnemers aanzienlijke vooruitgang in hun gezondheidssituatie zal boeken.

 

,,En dat kan relatief snel. Alleen al door aanpassingen in de voeding is het cholesterolgehalte soms in een paar weken met 10 procent te verlagen. Ook voor mensen met diabetes type 2 (ouderdomsdiabetes) kan dit programma heel interessant zijn, zegt hij. 

 

Further details and Video:

Take a look at the video: http://www.youtube.com/watch?v=2hPATbsSUfE

 

Link to AD/Haagsche Courant article

 

Link to Ohra / CZ Contribution

 

Link to the TRANS Academy of TU Delft, TNO and KPN

 

Link to Delft University of Technology Press Release

 

 

News archive »

Member login


News


Gourmet cooking for vibrant health

Really healthy cooking can also be really tasty. Many Asians have cooked healthily for centuries.

Read more »


Disclaimer

Cancer Health Coach does not provide medical advice. We provide health information. Consult your care providers.